Reino

Vesa Levonen ?

 

 Luin tuossa juuri Vesa Levosen Fb-sivua ja hämmästyin. Meinasin tipahtaa tuolista. Vesa kertoo sivullaan siirtyneensä Kansalaispuolueeseen!!!!

https://www.facebook.com/vesa.levonen

 

Olenkohan seurannut huonosti aikaani mutta tämä oli minulle täysin uutta.

Tosin hän on entinen persuloikkari ja muutenkin hänen mielipiteensä heiluivat mielestäni laidasta toiseen.

 

Mutta jos tämä loikkaus on totta, ei se kyllä tuo hänelle menestystä politiikassa. Tai sitten en ymmärrä mistään mitään!?!?

Lieneekö totta, että Kesskusta ei olisi hyväksynyt häntä ehdokkaakseen?

Se ei kyllä olisi ihmekkään, mikäli tunnen yhtään Sipilää. Hän ei helposti unohda!

Mutta Vesalle menestystä kaikessa mihin ryhdytkin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Vesa loikkasi taas. Siitä hieno mies joka pettää jokaisen puolueen jossa on ollut. #poliisi

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Voimmeko olla varmoja kuka on pettänyt kenet?

Puolueloikissa kai lupaillaan molempiin suuntiin vähän n.s. suulla suuremmalla. Sitten kun kaikki ei toteudukaan niin kärsimättömämpi lähtee ensin omille teilleen.

Parempi kai niin kuin jäädä kärvistelemään pettymykseensä, tai jotai? Ainakin reilusti ennen vaaleja.

Tuoteturvallisuutta äänestäjien vaaliuurnaostoksiin kuitenkin toivoen eli toivottavasti ehdokkaiden puheet pitää vielä vaalien jälkeenkin vaikka sitten jollakin ruotsalaistyylisellä plokkipolitiikalla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kansalaispuolue? Paavo paran puolue joka on kaapattu, nyt sitten kaappasivat vielä Vesankin???

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Ari, ei kait Kansalaispuolue enää ole "Paavo-paran" puolue? Paavon ?puolue? on kai 7 tähteä, jos saa nimet kasaan.

Mutta kukas on Kansalaispuolueen puheenjohtaja? Eikös Paavo potkittu pois siitä hommasta? Vai oliko se laiton päätös?

Paavo-parka on sotkenut asiansa ainakin kahteen umpisolmuun. En enää pysy mukana.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi
Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

No minusta puoluetta kyllä saa vaihtaa, eikähän loikka persuista keskustaan ja sieltä Kansalaispuolueeseen niin suuren suuri ole...

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

No enhän minä kiellä häntä loikkimasta.

Minusta se vaan vähentää miehen uskottavuutta. Ja tekee vielä omaksi tappiokseen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Todennäköisesti olisi ollut helpompaa seurata muita ex-persuja sinisiin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #41

Levonen on Perussuomalaisten halla-aho -siipeä, jyrkkä maahanmuuttokriitikko.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015122620866292

Levonen lähti Perussuomalaisista, koska ei tullut valituksi Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaaksi. Juho Eerola kirjoitti blogissaan 2015: "Perussuomalaisten riveistä Kotkan valtuustoon vuonna 2012 valittu Vesa Levonen loikkasi Keskustan valtuustoryhmään vajaa vuosi sitten, kun ei tullut valituksi perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaaksi. Lähtiessään Levonen syytti julkisesti, että minä pelasin hänet ulos listalta, koska hän muka olisi saanut minua enemmän ääniä."
https://juhoeerola.wordpress.com/2015/04/06/aanest...

Levonen närkästyi kovasti Sipilän hallitukseen ja varsinkin Sinisen tulevaisuuden jatkoon hallitusyhteistyössä. Sipilään kohdistunut ryöpytys oli siksi kovaa, että itsekin yritin hillitä miestä, vaikkei minulla mitään siteitä Keskustaan olekaan. Istuvan puheenjohtajan alta maan kaivaminen, Paavo Väyrysen kannattajaksi ilmoittautuminen ja kovat maahanmuuttopuheet veivät miehen puolueessa takariviin haastajaksi.

Kansalaispuolue toki ottaa vastaan Levosen. Onhan Paavon asiantuntijajäseneksi ottaman Tuula Komsin puheenvuorot kertoneet puolueen olevan kovin vankasti Levosen linjoilla.

Vaikka itse olen Levosen kanssa keskeisistä asioista eri mieltä, olen käynyt Vesan kanssa hyviä keskusteluja. Asiallisuuteen pyrkivänä innokkaana keskustelijana arvostan Levosta, vaikkakin puolueesta toiseen loikkaamiset, Sipilän haastamiset ja viraltapanemiset (prosessi on edelleen kesken) hänen uskottavuuttaan minun nähdäkseni nakertavat.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #45

Kai. Totuus ei pala tulessakaan, mutta tekeekö mielestäsi tuo iltalehden juttu minusta jyrkän maahanmuuttokriitikon?

Totuus ei pala tulessakaan, mutta uskotko Juho Eerolan kirjoituksiin?

Totuus ei pala tulessa. Puoluedemokratian puitteissa olen ollut takarivissä, mutta onko toimittu reilusti ja oikeudenmukaisesti? Keskustan sisällä on kaiken aikaa suhmuroitu ja niitä tunnustuksia on viimeisen kahden viikon aikana tullut roppakaupalla, kun puhelimet, tekstarit, sähköpostit ovat huutaneet 24/7. Tapahtumat ovat selvillä ja niistä voisi kirjoittaa kirjan. En lähde ketään haukkumaan, mutta tulen kuitenkin antamaan rakentavaa kritiikkiä.

Keskustelut kanssasi ovat olleet aina hyviä ja rakentavia, vaikka kaikkea totuutta et nyt tiedäkään ja kommenttisi sisältää virheitä. Voimme jutella näistä kesällä Hgin kauppatorilla(kin), kun tarjoat minulle munkkikahvit Petterin kanssa häviämänne vedon vuoksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #48

Petteri ei tarjoa. Minä joudun siihen, kun Aallon peijakas jätti pelikentän kesken kaiken...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No ainakaan ei suosion perässä loikkaa... tuolta sitä ei ole saatavissa. En tosin varmalla tiedä onko vaikka olettanut muuta...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Halusi vielä kesällä Keskustan puheenjohtajaksi. Jäämme odottelemaan häneltä tapahtuneesta plogia, sekin varmaan on odotettavissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Halusihan Paavokin vielä keväällä?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Asiahan ei minulle kuulu, mutta sellainen mielikuva, että niinhän se Väyrynenkin halusi.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Raimo, no varmaan se tulee ja veikkaampa sen olevan "jyrkintä mahdollista" Keskustan arvostelua ja Keskustan vaalitappion suuruuden korostamista Ja autuuden koittamista tämän uuden puolueen kautta. Eli sitä tyypillistä poliittista jargonia.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Sitä odotellessa...varmaankin jo huomenissa

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Sitä(kin) minä vaan ihmettelen vähän, miten Paavo Väyrynen ja NATO-halut sopivat yhteen.... http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263571...

Toki toivon että Paavokin on viisastunut. Ehkä Levonen on tehnyt Suomen kunniaksi suurimman käännytyksen ikinä... ja Paavokin olisi "NATO-uskossa". Jotenkin vain pidän todennäköisempänä Vesan kääntyneen to-the-dark-side by Paavo.

Kumpi kansalaisuuspuolue tuo edes on.... jos se ilman Paavoa, niin en ole varma onko se edes vähemmän ihmeellistä. Tässä menee jo sekaisin, kun puoluekuviot perin usein vaihtuvat. Paavollahan oli jo jokin uusi, jossa tähtiä sun muuta kivaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavon nykyinen puolue seitsemän tähden liike jättää puoluesihteerinsä mukaan huomenna loput kannattajakorttinsa oikeusministeriöön tarkistettaviksi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No niin vähän muistelinkin lopulta. Tilanteet elävät sen verran nopeasti ettei aina kaikkea muista pienemmistä tekijöistä.
En oikein saa tuosta kansalaispuolueesta (nykyisestä) selkoa.. Väyrysen aloittama ja nyt siihen mm. NATOn kannattaja. Mutta elämä on joskus yllätyksellistä....

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #10

Levonen on facebookissa pyörtänyt puheensa Natosta, mutta antaa hänen itsensä kertoa siitä.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Tuo englannin sotkeminen joukkoon ei ole mitään hienoa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Nythän Vesa Levosella on mahdollisuus päästä pääministeriksi seuraavalle vaalikaudelle, kun sitä mahdollisuutta hänelle ei annettu valittaessa puheenjohtajaa Keskustan Sotkamon puoluekokouksessa. Tietenkin Levosen on valloitettava Kansalaispuolueen puheenjohtajuus. Ehkä paikka on hänelle jo luvattukin.
Minulle oli kyllä suuri pettymys, kun Levonen ei hypännyt vielä viime talvena idolinaan pitämänsä Paavo Väyrysen seitsemän tähden liikkeeseen. Oliko kenties niin ettei Väyrynen olisi suostunut luovuttamaan puheenjohtajan paikkaa Levoselle.
Haluan kuitenkin toivottaa Vesalle onnea ja menestystä jo kolmannessa puolueessaan sekä rauhallista joulun aikaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Onhan tämä yllätys. Näin mitään asiasta tietämättömälle tuollainen selitys loikkaamisen syyksi, että Keskusta ei olisi kelpuuttanut kansanedustajaehdokkaaksi, helpostikin uppoaisi tajuntaan.

Jos on hyvä ehdokas ja hänellä pienpuolue taustana, niin kansanedustajavaaleissa läpimeno on paljon vaikeampaa kuin huonolla ehdokkaalla isossa puolueessa. Tähän vaikuttaa ainakin sellainen uskottavuusongelma, etteivät äänestäjät oikein usko, että ryhmä saa ketään läpi, niin ei sitten äänestetä edes sitä hyväksi koettua henkilöä.

Mitä Perussuomalaisista loikanneisiin tulee, niin en (enää) osaa ketään siitä syystä vihata. Mielenkiintoa on seurata, saako kukaan uusittua valtakirjaansa. Esimerkiksi Järvepäässä kuntatasolla hyvissä ajoin loikanneet, entiset kansanedustajaehdokkaat, eivät kumpikaan päässeet valtuustoon. Loikkaaminen siis keskimäärin syö ääniä, joskin jotkut osaavat kolmiloikankin.

Katsotaanpa, miten Levosen käy.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Levonen taisi aiheuttaa monelle keskustalaiselle helpotuksen huokauksen. Joskus kaikki voittaa.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Seppo, varmaankin niin. Mutta uudessa pienpuolueessa voivat seinät olla leveämmällä ja katto korkeammalla.

Ainakin luulen niin.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Samaa mieltä. Jonkin verran Levosta seuranneena, tulee olemaan (haluaa olla) nopeasti valitsemansa puolueen johdon TOP kolmessa. Tässä tapauksessa - mielestäni johdon taso jopa nousee.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllä Vesallakin oli hetkensä mutta oli hänellä väliin varmaan vähän vaikeaa meidän maltillisten ja suvaitsevaisten cityliberaalien kanssa...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei mun mielestä ole mikään yllätys, persut hän jo kokeili, keskusta ei oiken napannut, mutta nyt löytyi yksi uusi äärioikeistolainen promillepuolue.

Tuuliviiri kääntyy tuulen mukana, miten se voi ketään yllättää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tämä on ollut melkoista "hullun myllyä" siitä lähtien, kun Keskustan Kymenlaakson piirikokouksessa tapahtui sellaista, mitä ei ole minulle kerrotun tiedon mukaan koskaan aikaisemmin keskustassa tapahtunut. https://www.suomenmaa.fi/…/kymenlaakson-piiri-aanesti-kuude…

Nyt minusta on Reino kirjoittanut Suomen luetuimmalle blogipalstalle blogin nimelläni Vesa Levonen ja kysymysmerkki perään. Ja kuten arvata saattoi, niin se on jatkoa sille, että niin on monta mieltä, kuin on tässä maassa miestä ja naista. Se lienee varmaa, että keskustelu ympärilläni jatkuu.

Kirjoitan kyllä vielä sen oman blogin, kun ehdin ja kerron lisää taustoista ja päätökseeni vaikuttaneista syistä, kun sitä on myös pyydetty. Avoimuus ja läpinäkyvyys on ollut aina poliittisen työni merkki, mistä minut tunnetaan ja haluan tiedottaa siitä, missä mennään. Suomalaiset saavat arvioida ja kritisoida minun toimintaani niin hyvässä kuin pahassa, kunhan se tapahtuu asiallisissa puitteissa. Sitä tämä Reinonkin blogi osoittaa.

Joka tapauksessa tuhannet kiitokset kaikille niille, jotka olette tukeneet ja onnitelleet minua siitä, että olen käytettävissä Suomen eduskuntavaaleissa Kansalaispuolueen ehdokkaana.

Uskokaa tai älkää, mutta suurin motiivi lähteä mukaan on ollut Suomi ja te suomalaiset ja teistä ylivoimainen enemmistö on ollut sitä mieltä, että vaaleissa pitää olla mukana myös kaltaiseni ihminen, joka ei kuvia kumarra ja on nöyrä kansan palvelija.

Sitä olen ollut työssäni, sitä olen ollut Kotkan kaupunginvaltuutettuna ja ilman muuta sitä tulisin olemaan kansanedustajana. Huhtikuussa se sitten nähdään onko kansan syvät rivit takanani, kun ajan ja puolustan muun muassa sitä aitoa alkiolaista köyhän asiaa, kovaa työtä tekevän suomalaisen työntekijän ja yrittäjän asiaa, jolla ei tässä globaalissa markkinataloudessa ole todellakaan helppoa. Eduskuntavaali ratkaisee samalla poliittisen tulevaisuuteni nähdäänkö minua vielä tämän valtuustokauden jälkeen mukana politiikassa vai ei.

Palataan myöhemmin asiaan. Ei tämä ole elämää suurempaa. Kiitos ja mukavaa päivänjatkoa kaikille. <3

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Vesa, eihän tämä kohdallasi liene elämää suurempi asia.

Laitan tähän kommentissa esittämäsi linkin oikeassa muodossa:

https://www.suomenmaa.fi/keskusta-nyt/kymenlaakson...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kertoo erinomaisesti syyn Levosen ratkaisuun. Kaiken takana sisäinen pakko päästä eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kuvatekstin mukaan Husu on KePun ehdokkaana. Hauska havainto.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #33

Risto, Husu on suomalainen sukunimi, jonka varmasti tiesitkin, mutta pistit huumoria mukaan. ;) Toinen, johon ilmeisesti tarkoitit viittailla onkin ns. lempinimi.

http://verkkopalvelu.vrk.fi/Nimipalvelu/default.as...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #39

Joo, mutta Jenny Husu on kuitenkin ehtinyt vaihtaa sukunimensä Hasuksi, kun päästään leipätekstiin. Tämä nyt lisähauskana.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Hyvä mies menee ja uppoaa siniseen ja petolliseen suohon...

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Kiitos Vesalle hyvästä kommentista. En ainakaan tarkoita olla asiaton tässä blogissa. Kuten et sinäkään koskaan ollut asiaton omissa kommenteissasi.

Arvioin vain päätöstäsi oman näkemykseni mukaan. Mielestäni Kansalaispuolue ei ennakkoon arvioiden tarjoa sinulle mitään lisäarvoa. Mutta se on vain minun mielipiteeni.

Se, mistä sinussa pidän on juuri asiallisuutesi, läpinäkyvyytesi ja perään antamatattomuutesi.

Toivon sinulle vilpittömästi menestystä kaikessa mihin ryhdyt.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sehän on niin, että puolueeseen mennään tekemään töitä yhteiskunnan eteen, eikä odoteta puolueelta mannaa valuvaksi itselle.

Onnea Vesalle valitsemallaan tiellä. Järkevää oli lähteä pois sieltä, jossa ei ollut nähtävissä tulevaisuutta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Näin ulkopuolisin silmin aloitus ei ollut vihamielinen, vaan lähinnä kyselevä. Olihan kyseessä täältä Puheenvuorosta meille kaikile tuttu kirjoittaja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tässä tosin sanotaan sitoutumattomana, miten mahtaa olla.

Si­tou­tu­mat­to­ma­na eh­dol­le aset­tu­va Le­vo­nen

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/kansalaispuolue-j...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vesa Levonen tehnyt laskelman Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Levonen laskee, että hänelle avautuu mahdollisuus edustajuuteen siten, että Jari Lindström kerää vaalipiiristä niin paljon ääniä, että vetää toisen ehdokkaan vaaliliitosta, hänet, mukanaan eduskuntaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mutta entä keitä muita siellä on ehdolla?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Esitit kysymyksen, joka sisälsi jo vastauksen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Alun perin en ollut innostunut vaaliliitosta. Sen on kuitenkin nyt Jari Lindström ilmoittanut, ettei vaaliliittoa tule ja tekninen vaaliliitto on peruttu. Minä tähtään vaaleissa vain siihen, että kisataan reilusti ja ihmiset saavat vapaasti päättää ketä ne haluavat äänestää.

Olen kuitenkin kokenut sen jo toistamiseen, että minun kanssani ei haluttaisi kisailla, kun niin moni näkee minussa uhan omalle menestykselle. Miksei kukaan ajattele, että voinhan olla täysi floppi enkä mikään succee?

Isot kiitokset ja halit annan Kansalaispuolueelle siitä, että sieltä on tullut paljon tukea, joka antaa myös itseluottamusta itselleni lähteä kilpailemaan muiden puolueitten ehdokkaiden kanssa. Palataan siihen blogiin myöhemmin. Nyt on niin paljon muuta tekemistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40

Nyt sitten saamme katsoa, mihin Vesan tie seuraavaksi vie?

Toimituksen poiminnat